Mireia Barrera

Mireia Barrera, directora del Cor Madrigal. © Rafa Martín

Ha estat directora del Cor Madrigal de Barcelona des de 1993 fins a l’agost de 2019.

Ha estat directora titular del Cor Nacional d’Espanya, de la Capella de Música de Santa Maria del Mar i fins al desembre de 2005 va dirigir el Cor de l’Orquestra Ciutat de Granada, del qual va ser fundadora. També ha estat directora convidada i ha col·laborat amb l’Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra de Cambra Nacional d’Andorra, l’Orquestra Barroca Catalana, l’Ensemble Residències, el conjunt BCN216, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i el Cor de la RTVE.

Va dirigir per primera vegada el Cor Nacional d’Espanya la temporada 2004-2005, dins del cicle “Carta Blanca a Hans Werner Henze”, i des de setembre de 2005 fins a juny de 2010 en va ser la seva Directora Titular. Amb el mateix cor va realitzar gires per tota Espanya, Alemanya, Romania, Àustria i els Estats Units. A més va impulsar la creació del Cicle Coral del Cor Nacional d’Espanya que se celebra a l’Auditori Nacional de Música.

A l’octubre de 2012 es va presentar a la Basílica dels Sants Just i Pastor de Barcelona al capdavant de Barcelona Ars Nova, ensemble vocal professional creat en el marc del projecte Misses Polifòniques.

Nascuda a Terrassa (Barcelona) i formada al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, va estudiar direcció a l’Escola Internacional de Cant Coral de Namur (Bèlgica) amb el director de cor i orquestra Pierre Cao. Així mateix, ha participat en diversos cursos impartits per M. Cabero, E. Ribó i L. Héltay. Paral·lelament, ha realitzat estudis de cant amb M. Dolors Aldea.

Ha col·laborat en nombroses ocasions amb el Gran Teatre del Liceu de Barcelona com a assistent del Cor, així com en la preparació de cors i solistes infantils. Ha participat en les produccions de les òperes Brundibár i Eco, en col·laboració amb l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona.

En l‘àmbit docent, ha estat professora de Direcció Coral a l’Escola Superior de Música de Catalunya (2002-2005). També ha impartit cursos per a la Federació Catalana d’Entitats Corals, així com en diferents ciutats espanyoles.

Cal destacar el seu interès per la relació de la música amb altres disciplines artístiques, que l’ha portat a col·laborar amb artistes com Perejaume o amb les companyies de dansa IT Dansa i Santamaría.

Pròxims Concerts

Cor Madrigal de Barcelona. Si voleu contactar amb nosaltres aneu a Contacte.
Copyright 2009-2017. Fet amb Textpattern Disseny de Joan Chaparro amb fotografies de diversos autors