Cor Madrigal, Cor col·laborador de l'OBC

16 novembre 2012

Bookmark and Share

Els propers dissabte 17 i diumenge 18 de novembre el Cor Lieder Càmera i el Cor Madrigal faran el primer concert conjunt com a cor col·laborador de l’ OBC . Sota la direcció de Marc Soustrot, el Cor Vivaldi i els solistes Marion Cotillard, Xavier Gallais, Yann Beuron, Maria Hinojosa, Marta Almajano, Aude Extrémo, Eric Martin-Bonnet, Pep Planas i Carles Romero Vidal, interpretant Jeanne d’Arc au bûcher, d’Arhur Honegger.

El concert serà retransmès pel servei d’streaming online medici.tv el dissabte, i per Catalunya Música el diumenge dia 18.

Obra del suís Arthur Honegger, Jeanne d’Arc au bûcher (1938) és un oratori impactant. A diferència d’altres versions banals del mite, el llibret és una creació ben original del poeta i dramaturg francès Paul Claudel, que hi dramatitza a la perfecció els darrers instants de la vida de la màrtir (l’espectador podrà gaudir de la traducció simultània del vers francès amb la signatura de Miquel Desclot). Honegger hi posa de manifest tota l’angoixa i la tensió del procés inquisitorial i la posterior execució de l’heroïna. Ideat originàriament per a l’actriu Ida Rubinstein, ballarina i actriu excel·lent que en va estrenar el rol protagonista, l’oratori està escrit en forma de flashback en què Joana va recordant la seva vida, just abans de morir. Com a bon compositor fílmic, Honegger hi crea ambients visualment suggeridors i farceix l’orquestra de noves sonoritats (saxofons, ones Martenot). El pròleg inicial de la peça s’hi va afegir el 1944 com a símbol de la resistència durant l’ocupació nazi de França: novament, Joana va més enllà de la seva pròpia història.

Pròxims Concerts

  • 07/07/19

    Concert comiat
    17:30, Palau de la Música, Barcelona
    +mes

Cor Madrigal de Barcelona. Si voleu contactar amb nosaltres aneu a Contacte.
Copyright 2009-2017. Fet amb Textpattern Disseny de Joan Chaparro amb fotografies de diversos autors